Annons

Annons

Trist väder? Baka då detta parmesan-pinnbröd!

Annons

C8 pinnbrod

Hade tänkt fortsätta pula i trädgården idag. Men först började det snöa. Sen hagla. Sen regna. Då struntade jag i mina ambitiösa planer för utomhusfix och vände blicken in i skafferiet istället. Blev sugen på att baka, men inget kaffebröd (bakade bullar igår – på helgerna går jag all in och tar igen veckans uselhet i pysselhet). Nej, jag ville baka bröd! Började kika igenom en massa recept och de flesta hade en tillagningstid på 10-12 timmar…?! Ain’t nobody got time for that!

Så jag gjorde dessa rackabajsare istället. En klassiker jag brukar sno ihop på sommaren till grillat. De ska egentligen grillas, men funkar lika bra att göra i ugn. Jag har förfinat detta recept något, så detta är mitt eget. Du kan säkert skruva det med egna favoriter till kryddor också, man få ta det som finns hemma!

Flinkenbergs parmesan-pinnbröd
Ca 10-12 pinnbröd

7 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
75 g smör
2,25 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl riven parmesanost
Flingsalt + svartpeppar

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Mjuka upp smöret i mikron på låg effekt så att det inte smälts men blir så där gosigt. Blanda ner det mjuka smöret och mjölken. Blanda och knåda ordentligt. Sist häller du i den rivna parmesanen. Knåda ihop allt så att det blir en smidig deg, inte för torr och inte för kladdig.

Sen delar du upp degen i 10-12 delar och rullar ut varje del till en långsmal ”orm” som ska vara jämntjock (eller jämnmager om du så vill). Denna slinga snurrar du sedan runt små trägrillspett. Lägg därefter spetten på en ugnsplåt med bakplåtspapper på. Pensla med ett ägg och strö över lite flingsalt. Det går förstås bra att strö över kummin, paprikapulver, rosmarin eller vad du nu vill istället. Sedan in i ugnen på 225° i tio minuter – därefter är de klara!

Eleganta och supergoda pinnbröd som är utmärkta att servera till kött, kyckling och sallad. Eller äta som snacks till drinken. Ingen jästid, inget krångel – går busenkelt och fort att göra, ca 30 minuter. Barnen kan vara med och snurra och greja om de vill. Och ingredienserna har du nästan alltid hemma. Win win!

LÄS OCKSÅ

(59)
(1)

Annons

  • Helena

    Otroligt enkelt att göra, gjorde det faktiskt igår! Gott också. Tack för kul tips – du får gärna skriva om mer mat

    • Charlotta Flinkenberg

      vad kul att du testat dom! Jag lovar att skriva mer om mat – blir enklare nu när vårt nya kylskåp ÄNTLIGEN har anlänt! =)

  • Åh, de här måste jag testa!

    • Charlotta Flinkenberg

      Klart du ska! Så enkla att göra att man skulle kunna göra dom med förbundna ögon… hehe


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD