Annons


Så slipper du missfärgat bränt socker till pepparkakshus 

  
Bränt socker till pepparkakshus blir ju nästan svart och därmed ganska fult då man monterar det. Och dessutom blir kristyren missfärgad av det. Men nu har jag kommit på BÄSTA knepet som gör att du slipper detta: använd pärlsocker istället för strösocker! Det blir vackert kolafärgat istället för mörkbrunt/svart. Vet inte varför det blir så (någon kemisk förklaring av sockermolekylernas sammansättning antagligen) men kan bara konstatera fakta efter att ha testat idag. 

Annons

Det blev ett enklare, mindre pepparkakshus i år för övrigt – bara 15 cm brett…

  

(0)
()

Annons

  • Carin

    Otroligt bra tips! Ska genast testa, brukar använda vanligt klister och fuska..

    • Charlotta Flinkenberg

      Ja, testa! Jag har kört med vanligt strösocker i alla år och retat mig på den mörka färgen…

  • Charlotta Flinkenberg

    Men jag märkte att färgen höll sig ljusare gyllenfärgad betydligt längre med pärlsocker än med vanligt socker, som man bränner direkt i samma temperatur på plattan. Limpistol är förstås ett bra knep (som jag skrivit om tidigare), men det är ju lite fusk, plus att man då måste ha stenkoll på att ingen (typ ens egna eller andras barn) äter av huset i smyg, kan ju bli lite jobbigt om de får i sig lim då… =)


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD