Annons


East Rock Flowers

Har varit och besökt trevliga floristen Tove i hennes lilla blombutik East Rock Flowers på Riddargatan på Östermalm i Sthlm och hämtat vackra blommor till en spännande plåtning jag gör nästa vecka som jag kan berätta mer om sen. Det blev en salig blandning av rosor, citrusträd och orkidéer!

Annons

   
 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

 • Johanna

  Blommor för all del men det är något speciellt med dessa gröna växter med färgglada frukter oavsett om det är citrus eller peppar. Vill ha! Är citrusväxterna svårskötta?

  • Johanna

   Går dom att äta förresten eller är de bara dekorativa?

   • Charlotta Flinkenberg

    I know – jag ÄLSKAR fruktträd och gröna växter! Trädet med orange citrusfrukt har jag haft längst och det har överlevt hos mig i flera månader nu, så jag antar att det är relativt stryktåligt! Inte alls svårskött men jag är rätt bra på att vattna dem eftersom de står i köket där jag tillbringar mkt tid så då kommer jag ihåg att ge dessa växter en skvätt vatten oftare än de som står i vardagsrummet eller på vinden… NEJ – de går inte att äta! Det FINNS citrusträd med frukt som man kan äta men då måste man se till att det är ekologiska träd som inte har besprutats! Man rekommenderar inte annars att äta frukt/bär från träd som har behandlats som dessa. Jag visste inte att detta var det riktiga skälet när jag köpte mitt första citrusträd, då sa de bara på Plantagen att frukterna är sura och smakar illa och att de därför avråder att äta. Utan att det är mest som dekoration. Men sedan pratade jag med Tove som äger East Rock Flowers, som det nya citrusträdet är ifrån och hon säger att det är för att de är besprutade. Jag TROR i alla fall att detta träd var det, kan dubbelkolla. Hon hade hursomhelst köpt in en vacker smultronbuske som man kunde ha hemma och fick i EFTERHAND sedan veta att de bären är mer eller mindre giftiga pga behandlingen… hade hon vetat det i förväg skulle hon aldrig köpt in den leveransen. Så man måste veta ursprunget! Det fanns citronträd på plantagen med större citroner som hängde och de går tydligen att äta men de citronerna var inte lika ”snygga”… utan klumpiga och såg ut att trilla av grenen närsomhelst… vilket de säkert gör också.

    • Johanna

     Oj! Jag trodde faktiskt att de gick att äta men bra att tanken ändå slog mig att det kanske inte var så. Vad bra att Tove lärt dig detta! Tror faktiskt att det är lätt hänt att man provar eller att barn vill smaka.


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD