Annons


Gott nytt hus!

Ledsen för dåligt bloggfokus de senaste dagarna  men varenda timma på dygnet går nu åt till att packa upp kartongerna och få i ordning i huset. Vi ÄLSKAR det! Men just nu är jag så utmattad att jag ser i kors… Återkommer imorgon med fina detaljbilder på hur långt vi hunnit.
Några reflektioner so far:

 • Det krävs fantasi och logistik samt planering för att lösa maten till en familj då man saknar kök. Kylskåp och frys har vi so far i källaren (som är lite krånglig att ta sig till pga knepig trappa). Men varken spis, ugn eller micro. Eller diskho/vatten i köket eller diskmaskin. Smörgåsgrillen och brödrosten har gått varm… Liksom nespresso-maskinen, som man även kan få hett vatten ifrån. På nyår hade vi middag hos oss och bjöd på grillat kött (det går att grilla ute trots minusgrader!) som serverades på papptallrikar. Potatissallad och dessert (pannacotta i plastglas) tog gästerna med. Och igår värmde vi resterna av grillmiddagen på ett spett direkt i öppna spisen!
 • Att få i ordning barnens sovrum var prio ett, så att de ska få känna sig trygga.
 • Köket var nästa prio, ett hushåll funkar inte utan att man vet var skafferiprylar och redskap mm finns. För oss blev det en utmaning att knöla in allt vi har i serveringgångens högskåp eftersom ett befintligt kök börjar monterad först nästa vecka.
 • Badrummen blir nästa prio att få i ordning men även här blir det provisorisk lösning pga att kommoderna är specialgjorda och levereras från Kina (kommer om ca 2 v). Alltså finns inget handfat i ett av dem och enbart ett provisoriskt sådant ditställt i det andra.
 • Garderober och dressing room-lösning åt de vuxna saknad än varpå vi behöver uppfinna en kreativ lösning för våra stora mängder kläder.

Men allt går! Det löser sig ju på sikt. Och lite sömnbrist kan jag stå ut med tillfälligt med tanke på vilket boende detta är.

Annons

Dukat för nyår!

 

 

Nyårsoutfit! Jag kunde dock inte duscha som planerat för varmvattnet tog slut efter att 3 av 5 i familjen hade duschat… Och inga högklackade skor utan varma tofflor (kallt på golvet fortfarande).

 

Alla dessa kartonger…

 

Matlagning old school style!

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

 • Johanna

  Hemma hos oss är vattenkokaren den pryl som är går dagligen. Te, snabbkaffe, varma koppen, vatten till frysta grönsaker. Fast vi har ju ett fullt fungerade kök. 😉 Har haft funderingar på en smoothie-maskin för frukost och mellanmål.

  • Charlotta Flinkenberg

   Hm, en vattenkokare hade ju suttit bra. Det kommer förvisso hett vatten från nespresso-maskinen också men inte så att man kan koka ägg i det direkt, haha


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD