Annons


Hemma hos Emma

Emma 2

Förra helgen var jag bjuden på underbar middag hemma hos en branschkollega och vän, författarinnan och programledaren Emma Hamberg. Du kan läsa mer om maten och annat från den kvällen i min andra blogg. Men här tänkte jag främst visa Emmas charmiga och underbara inredning, som är minst sagt personlig och unik! Emma bodde tidigare i ett hus i Norrviken (dit jag flyttar återigen om en vecka), och då kallades hennes hus för ”Villa Villekulla” på grund av dess karaktäristiska stil. Idag bor hon och hennes tre döttrar på Söder, nära Mariatorget, med utsikt över halva Stockholm. Här blandas loppisfynd med arvegods, nyinköp och omgjorda möbler som Emma satt sin egen prägel på. Det är svulstiga mönster i tapeterna, starka färger, orientaliskt varvat med rustikt svenskt och lampor, ljusslingor, girlanger, massor av tavlor och roliga prydnadssaker. Överallt ser man spår av Emmas och döttrarnas kreativitet, med penslar, målarblock, papper och annat.

Annons

Det är ett välkomnande och tillåtande hem, där jag direkt kände mig hemma! Vi har inte exakt samma inredningsfilosofi, jag och Emma (jag är förvisso inte heller någon minimalist direkt, men så här mycket törs inte jag ta ut svängarna!) men jag blev ändå väldigt inspirerad av hur hon lyckas att få det mysigt på ett okonventionellt sätt hemma.

Emma bord

Emma 3

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD