Annons


Hurra, citrusträdet lever fortfarande!

Blomma

Jag som brukar döda alla växter, har faktiskt lyckats hålla den här rackaren vid liv so far! Det är det söta citrusträdet vi köpte för några veckor sedan. Står i köket och frodas. Köket ja, som vi älskar det – platsbyggt med massivt trä från Ark Living (hette tidigare Lindalsköket). Vi skulle älska köket ännu mer om kyl och frys hade kommit. Men vi väntar fortfarande på det stora schabraket som ska in där köksbyggarna gjort plats (där det nu står en yttepytteliten kyl/frys tillsvidare).

Annons

Ark Living

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

 • Sanna Ek

  Köket ser helt fantastiskt ut! Tyvärr när man rustar så får man levar efter Den som väntar på något gott.. :/

  • Charlotta Flinkenberg

   Tack snälla Sanna för fina ord! Ja, vi är väldigt nöjda men det VORE ju skönt om ALLT kunde komma på plats någon gång, nu har vi väntat länge på dessa vitvaror… haha…

 • Johanna

  Väldigt vackert och stilrent kök! Ser även ut att vara praktiskt och lätt att hålla rent.

  Gillar du stark mat? Prova odla egen chili. Jag trodde inte att det skulle vara så lätt och ge så bra skörd. Vi odlade första gången förra året. Använde vart efter det mognade. Skördade och torkade eller frös in. Ger trevlig grönska i fönstrena som leder till nytta!

  • Charlotta Flinkenberg

   Tack snälla Johanna för fina komplimanger! Det är absolut lätt att hålla rent. Många sneglar på våra vitlaserade golv och tror att de är svåra att hålla rena, men det är faktiskt INGA problem alls! Man ser inte smutsen särskilt mycket, de är ju lite flammiga i färgen. Bara att torka av om man skulle spilla vin mm. Kaklet funkar också lätt att torka av, även den vita fogen – men man bör kanske inte stänka rödvinssås på väggen HELA tiden… Däremot är det ett litet sjå att hela tiden vara nervös över att inte få fläckar som sitter för länge på marmorskivan… Citrussafter och rödvin, eller blåbär är liksom rena DÖDEN. Vi råkade FÖRSTA KVÄLLEN även få en ilsken kaffefläck som vi glömde torka bort direkt och den fick tyvärr sitta för länge och då biter det sig liksom fast i materialet, helt omöjligt att få bort… Det är väl enda nackdelen. Men visste det å andra sidan och valde ändå marmor med flit eftersom vi tycker det är så vackert. Blir det fläckar framöver får vi helt enkelt leva med det… Låter som en UNDERBAR idé med att odla egen chili, vilket superbra tips, TACK! Och tack för att du läser =)

   • Johanna

    Tråkigt med marmorn! Törs man prova tandkräm på marmor? Tar det bort fläckar på tänderna så kanske det tar bort fläckar på marmor. Jag skulle dock prova väldigt försiktigt. Eller höra om det går att ytbehandla marmorn?

    Tack för att du är aktiv och läser och svarar! 😀

 • Petra

  Köket är fantastiskt! Vill se hela för att få en total överblick.


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD