Annons


Kratta löv eller dricka te inomhus?

Tomt

Dessa val som husägare alltså. Jag gjorde en halvhjärtad insats att kratta löv på tomten för några dagar sedan. Fixade prydliga små högar. Tömde högarna i en återvinningstunna för trädgårdsavfall. Sen gick jag in och värmde mig. Och gick aldrig ut igen.

Annons

Och nu står de kvarvarande högarna och resten av den okrattade gräsmattan och blänger på mig. Jag måste slutföra detta inom kort, innan lövhögarna torkar och virvlar upp av vinden och sprider sig över hela tomten – igen. Jag måste. Men orkar inte. Det är ju andra saker som lockar, att fortsätta tillbringa dagen inomhus i pyjamas (ja, jag jobbar emellanåt i pyjamas ända fram till tre på eftermiddagen då jag känner att det är dags att byta om till något mer anständigt).

Jag kan komma på väldigt många bra skäl till att inte kratta löven just idag:
• Det småduggar ute och är rätt kallt.
• Jag har köpt tre nya spännande tesorter som behöver testdrickas – inomhus.
• Jag har en hel del skrivjobb att göra klart idag.
• Snart börjar ”Hem till gården” (bara klarinett-trudelutten i introt är värd att stanna inne för).
• Det finns inga torra handskar, vilket behövs för att kratta utomhus.
Men jag kan bara komma på ETT skäl till att kratta löven just idag: och det är att jag annars kommer behöva göra det imorgon.

Med andra ord är valet enkelt!

pyjamas

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

 • Johanna

  Haha Självklart val!

  Ta gräsklipparen och klipp sönder löven istället. Eller låt barnen leta efter så många olika träds löv som möjligt och limma fast på ett papper. Gör en lövbukett eller ringlande slinga att ha på bordet. Torka löven och spraya dom med metallicfärg.

  • Charlotta Flinkenberg

   Torka löven och spraya med metallicfärg? – GENIDRAG! Funkar det knepet medan de ligger kvar på marken? =)

 • Madeleine

  Kratta inte, klipp med gräsklipparen! Sen kan jag också tipsa om ”Fruktuppsamlare Gardena”. Så smart och bra (googla) Hälsningar Madeleine


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD