Annons


Kristallkrona, yay or nay?

Kristallkrona, yay or nay? Foto: Shutterstock

Kristallkrona, yay or nay? Foto: Shutterstock

En sak man bara MÅSTE ha då man skaffat sekelskifteshus, det är ju en kristallkrona! Det vet väl alla, är inte det sedan gammalt? Jag har aldrig varit ett särskilt stort fan av kristallkronor, men jag är inget fan av jeans med hög midja heller men det köpte jag lik förbannat senast det var trendigt (minns inte när). Samtidigt ser det ju så mysigt ut med kristallkronor, inte sant? Lite så där bourgois-brackigt, fast med glimten i ögat.

Annons

Så självklart måste vi införskaffa en kristallkrona till huset. Jag hade dock ingen aning om att de var så ofattbart dyra…? Men nu har jag hittat en väldigt fin modell från Jotex till ett överkomligt pris, 1299 kr. Visade mitt fynd glatt för maken som direkt fräste: ”Det kan du glömma, kristallkronor är ju skitfult!”.

Och nu står jag här lite förvirrad. Ska jag ta strid eller ej? Är det fult? Eller kul? Rent av vackert? Min första spontana reaktion älskar ju inte lampmodellen. Men jag kan absolut tänka mig att påverkas.

Vad tycker ni om kristallkronor: Yay or nay? 

Just den här från Jotex ÄR faktiskt väldigt snygg, eller hur?!

Just den här från Jotex ÄR faktiskt väldigt snygg, eller hur?!

LÄS OCKSÅ

(42)
(0)

Annons

 • Johanna

  Kristallkrona kan absolut vara snyggt beroende på rummets användning och resterande inredning. Bra med möjlighet till levande ljus ifall det blir strömavbrott. Du kan ju alltid ha en kristallkrona i ditt dressingroom om du ni inte kommer överens. 🙂

  • Charlotta Flinkenberg

   Men GUD så bra förslag! Att jag inte har TÄNKT på det förut? Så kan vi förstås göra! Hade ju nästan ”glömt bort” mitt eget lilla (fast det är rätt stort…) rum på vinden. Det har hamnat lite lågt i prioritering pga allt annat som kommit upp. Men en kristallkrona ska jag förstås ha i mitt dressingroom! Tack för att du läser, Johanna =)

 • Sofia

  Ledsen men inte min kopp the… Känns som hemma hos farmor. Idag finns så fina alternativ i lampväg. Leta vidare!

  • Charlotta Flinkenberg

   Jag letar och letar och letar, haha… =)

 • Karin

  Men köp inte nytillverkad! Finns ju de med större kristaller som känns lite mindre farmor. Kan vara fint.

  • Charlotta Flinkenberg

   Haha, ”mindre farmor” var en bra definition! Tack för tips. Tydligen fler som avråder från nytillverkad… Jag hade ju inte sett skillnaden förvisso om det var bra gjort. Är inte de ”riktiga” SVINDYRA? Eller har jag dålig koll…? Jo, dålig koll har jag på kristallkronor, helt klart =)

 • Christina S.

  Gärna kristallkrona i sekelskifteshus, men köp en charmig gammal krona. Inget annat, tyvärr.

  • Charlotta Flinkenberg

   OK, tack för tips! Du menar alltså en second hand? Eller i äldre stil…? Förlåt, har så dålig koll på detta! Ska jag leta i antikaffärer kanske?

 • Amanda

  Å, det är så fint och mysigt! Vårt engelska townhouse byggdes 1880 och vi har inrett tidstypiskt med moderna twister. Har denna (plastiga, billiga kommer vissa att säga nu) i både vardagsrummet och köket – pluspoäng för att den sitter högt/nära taket. Gör mig glad varje dag:
  http://www.bhs.co.uk/en/bhuk/product/home-lighting-furniture-2565866/ceiling-lights-2809354/chandeliers-2805452/chrome-bryony-5-light-semi-flush-chandelier-4039175?bi=1&ps=40

  • Amanda

   P.S: Och 5-åringen har denna från Laura Ashley i sitt rum. Ljuvligt.
   http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=53968498

  • Charlotta Flinkenberg

   Vilken härlig sajt du tipsar om! Men antar att ni bor i England då? Låter supermysigt att bo i ett äkta brittiskt townhouse =)

   • Amanda

    Ja, England. Det är dragigt och trångt och snett. Men charmigt.

 • Louise

  Tycker kristallkronor är jättefint och pampigt! Passar fint i ert hus! Köp dock endast på auktionshus, tex Bukowski Market, Stockholms auktionsverk mm
  Nerver ever nyproduktion 🙂

  • Charlotta Flinkenberg

   Låter dyrt… haha. Nu kommer jag ALDRIG att få igenom detta med maken… Men jag ska absolut kolla in auktionshusen. Tack för tips! =)


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD