Annons


Let’s the höstmys begin!

Jag är kanske lagd åt det självplågande hållet, men faktum är att jag inte blir särskilt deppig av höstmörkret. Förvisso avskyr jag kylan och allt det där, men jag tycker samtidigt att det ligger en viss charm i att naturen byter kostym och att vädret antar mer dramatiska proportioner. Kontraster tilltalar mig och olika säsonger likaså. De flesta årstider har något visst och jag som är rätt lat av naturen ÄLSKAR ju att sitta inne och mysa, tända brasan, köpa fler ljusslingor, tända ljus, ta in saker från trädgården i dukning, som kottar, granris och löv, få en anledning att dricka varm choklad och baka oftare, med mera.

Annons

För att inte tala om alla härliga högtider som väntar! Peppen inför Halloween är på gång. Inte min favorithögtid direkt, men alla skäl till att få pynta, laga mat och spöka ut sig och barnen är ju inte att förakta! Men jag ser Halloween mest som ett genrep inför min absoluta favorithögtid på året – nämligen julen. Inget i hela världen slår julen och jag får hejda impulserna att redan nu sätta på ”Chestnuts roasting on an open fire…” med Nat King Cole…

Saker som gör höstmyset komplett:

brasa

1 EN TÄND BRASA. Så här ser vår ut. Något bör nog rensas i skorstenen dock, för brasan sotade av sig utanpå den fina öppna spisen…

lindex

2 EN STICKAD TRÖJA. Det går ju liksom inte att ta sig igenom en höst/vinter utan en mysig tröja som är låååång och går ner över rumpan, med långa ärmar. Denna modell har skorstenshals och är i poncholiknande modell. Perfekt! Stickad i ett blandmaterial som inte sticks/kliar. Snygg till skinnleggings, snygg hemma i soffan ihop med mjukisbyxor eller pyjamas, snygg att downdressa en finare pennkjol med på jobbet. Snygg till allt. Från Lindex, 299 kr.

Zara

3 VARMA DRYCKER. Te, latte, varm choklad, varm nyponsoppa, misosoppa, buljong. Allt som är varmt och går att dricka är myyys! Och ja, jag brukar tjuvstarta glöggandet redan i november, bara någon vecka kvar alltså. Teservis från Zara Home.

ljus

4 LJUSSLINGOR. På mitt kontor står de framme året runt som ni kan se på bilden. Men det är först nu de får effekt när jag tänder dem. Man kan aldrig ha för många ljusslingor! Det är sedan gammalt. Jag har dem i fönstret, runt krukväxter och krukor, runt speglar, i barnens rum, i bokhyllor, ovanpå taklister, i glasskålar som dekoration, ja, varhelst du kan tänka dig.

barbour

5 EN RIKTIGT VARM JACKA. Ni vet, en sådan som står sig år efter år. Som man kan gömma sig i, men som ändå är pass snygg och klassisk i modellen att du inte behöver skämmas när du går ner till Ica. Tricket är att välja en lång jacka som är figursydd, då slipper du se ut som en Michelingubbe, även om den är varm och vadderad. Som denna modell från Barbour.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD