Annons


Lussebullar med mandel istället för russin

Lussebullar C8 1

Jag älskar saffransbullar men jag avskyr russin. Men lussebullarna ser lite stympade och ofärdiga ut ibland, som om man ”stuckit ut” ögonen på dem, då de inte får sina russin prydligt instoppade… Jag har därför kommit på ett alternativ till russin, nämligen vanlig sötmandel! Bakade som en tok igår och fotograferade frenetiskt resultatet till denna blogg. Blev så till mig i alla olika vinklar att jag sedan glömde den tredje plåten i ugnen pga plåtning av tidigare plåtar… Ja, ni fattar. Det var barnens konstverk (”Elsa, 5 år: Jag vill göra en saffrans-bajskorv!”) som fick bättre bränna än TV-doktorn. Men men. De gick att äta de med. Överlag tycker jag dock att gräddningen och färgen blev väldigt ojämn denna gång, nästan så att lussekatterna rodnar? Vet inte vilket fel jag gjorde, men får se till att baka snyggare bullar till tredje advent (dessa brukar bara räcka i två veckor).

Annons

Mina saffransbullar blir väldigt saftiga och goda, om jag får säga det själv! När jag inte bränner dem alltså. Jag kör receptet med kesella i. Och standardmjölk förstås. Sen har jag i 50 g mer smör än som anges, samt har i en matsked vaniljsocker. Och så är jag väldigt försiktig med att ha i för mkt mjöl, även om degen klibbar fast i skålen värre än ett flugpapper i sommartorpet.

Glad första advent, kära bloggläsare! Om bara två dagar får vi tillträde till huvudpersonen i denna blogg, vårt hus. Så spännande det ska bli!

Lussebullar C8-2

Ja, här blev det ju lite bränt, men två okej plåtar av tre får man vara nöjd med!

Ja, här blev det ju lite bränt, men två okej plåtar av tre får man vara nöjd med!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD