Annons


Mamma kom med Mårbacka-pelargoner

Pelargon

Mamma var på besök i helgen. Hon har ofta med sig blommor som present, antingen tulpaner eller andra snittblommor, eller krukväxter. Hon tycker väl att det är för lite växter i vårt hus, vilket stämmer. Denna gång hade hon med sig två st pampiga pelargoner. ”Mårbacka-pelargoner! Det är den absolut finaste sorten, kostar dubbelt så mycket som vanliga pelargoner”, upplyste hon mig om. Jag blev jätteglad för blommorna och satte dem raskt i två krukor. Sen fick jag mig en uppläxning av mamma som sa att ”De där krukorna är för små, de kan du inte ha. Var har ni era lerkrukor någonstans?”. Då fick jag lite skamset förklara att vi inte äger en enda lerkruka (ingår det i allmänbildningen eller den ordinarie inredningen? Har alla sådana krukor hemma utom vi kanske?). Så nu har jag lovat dyrt och heligt att skaffa lerkrukor omgående och ska plantera om Mårbacka-raringarna i dessa. Annars gulnar bladen och man unleash hell osv. Lite passande att Drömhem & Trädgård har haft med just pelargoner i de två senaste utgåvorna och just Mårbacka-pelargonerna fick ju ett eget reportage, så jag förstår ju att mamma är helt rätt ute!

Annons

På bilden ser ni även en skymt av mina kolasnittar med ingefärasmak.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD