Annons


Planering av dressingroom

Så här bodde mina kläder förut!

Så här bodde mina kläder förut!

Vanliga bokhyllor funkar finfint som skoförvaring!

Vanliga bokhyllor funkar finfint som skoförvaring!

En egen walk-in-closet drömmer ju de flesta av oss om, inte sant? Eftersom jag har arbetat som chefredaktör för modemagasin under så många år så har min garderob vuxit så pass mycket att det är stört omöjligt att klämma in allt i en vanlig garderob. För att inte tala om alla mina skor… Rejäla utrymmen för klädförvaring har därför varit en prio (och även en utmaning) i våra tidigare boenden. Jag har haft alla typer av klädförvaring: trångt (med garderobsvägg i sovrummet och förvaring som byggts på höjden), specialbyggt (i en bostadsrätt vi bodde i fanns inte något extrarum för kläder så då byggde vi helt enkelt en walk-in-closet inne i sovrummet!) och spatiöst som i vårt senaste boende (ett annat sekelskifteshus). Då hade jag ett dressingroom på cirka 20 kvm med fönster. Jag gillade den öppna garderobslösningen (jag vill kunna se mina kläder) och inredningen var verkligen billig, vi köpte stommarna från Kvik och skorna fick placeras i en vanlig skohylla från Ikeas Hemnes-serie.

Annons

Men. Så här i efterhand är jag ändå glad över att jag har fått möjlighet att bygga ett nytt dressingroom igen. För nu vet jag VERKLIGEN vad jag är ute efter! Absolut inte svart medaljongtapet (herregud, hur tänkte jag där?) och garderobsinredningen måste ha en botten och gärna snirkliga golvsocklar. Jag vill också ha en tjock heltäckningsmatta, ett målat tak och en sån där ”köksö” i mitten, som en byrå med lådor och gärna med en ovansida av glas så att man ser smyckena där under.

Jag har visat min man lite inspirationsbilder från Pinterest och han blev mer och mer förtvivlad och konstaterade att ”du är ju inte Kim Kardashian” samt ”förstår du hur dyrt det där kommer att bli?!”. Så helt enkelt kommer inte detta att bli, förstås! I Sverige verkar det dessutom inte finnas så stor marknad för just platsbyggda dressingrooms och garderobslösningar. De flesta som erbjuder sånt här är köksleverantörer eller finsnickerier. Och då kostar det skjortan. Men jag ska nog fixa detta, återkommer!

Psst: Ni vet väl skillnaden mellan walk-in-closet och dressingroom? Walk-in är en klädkammare, som du kan gå in i. Dressingroom är större, med minst ett fönster och en yta stor nog att även rymma andra möbler, som en soffa/fåtölj och/eller en sån där möbel i mitten för klädförvaring.

traditional-closet

Jag tänkte mig något åt det här hållet. Är det verkligen för mycket begärt…?

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

 • Charlotta Flinkenberg

  Luftiga dressingrooms är ju de allra lyxigaste! Man ska se kläderna tydligt, med generöst utrymme emellan, precis som de gör i flotta klädbutiker! 😉 Jaa du, chefen, vi får se när mitt dressingroom blir klart. I mitt huvud ska vi prioritera det förstås, så får de övriga 11 rummen vänta. Men min man håller inte riktigt med… Tack för välkomnandet, Ebba, jag känner mig redan hemmastadd här!

 • Maria

  Nä, det är väl klart du ska ha en sådan. Vilken dröm!

  • Charlotta Flinkenberg

   Ja, eller hur? Jag ska börja med att välja färg till taket och heltäckningsmatta! Sen är det bara resten kvar däremellan… =)


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD