Annons


Rosa takfärg, yay or nay?

Glöm inte den ”femte väggen” när du planerar rum! Jag talar givetvis om taket. Såg, som ni vet, en inspirerande bild på ett pampigt dressingroom där man valt att måla taket i avvikande färg. Jag gillade effekten det gav, väldigt mycket. Och till mitt kommande dressingroom känner jag att det gärna får gå i vitt överlag, men med brytning av ett överraskande tak i ROSA. Ljust bubbelgumsrosa. Jag valde igår mellan 25-30 olika nyanser av rosa innan jag bestämde mig. Tydligen är mitt val väldigt annorlunda, för det finns inte särskilt mycket inspobilder att finna gällande just rosa tak.

Annons

Jag väljer att tolka det som att jag upptäckt en relativt ny hype! För det kan ju inte vara så att det kommer att bli helknasigt det här… Eller vad tycker ni? Yay or nay till rosa tak?

Lite inspo som jag ändå fann till slut: 

Ljuvligt sublimt. Åh, så här kan det kanske få se ut?

Ljuvligt sublimt. Åh, så här kan det kanske få se ut?

Försökte få min man att nappa på denna trend till ett av badrummen också. Han ratade förslaget...

Försökte få min man att nappa på denna trend till ett av badrummen också. Han tittade på mig som om jag föreslagit leopardfläckigt golv.

content_Parlor_-_Powder_Pink_2009-70_Stonington_Gray_HC-170

Svala toner i estetisk harmoni. Så fantastiskt vackert!

palepinklivingroomgreensofa

Monokroma utförandet är på modet. Ballt och udda! Men personligen skulle jag ledsna på detta efter ett halvår och få en rosa överdos.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

 • Johanna

  Hmmm…leopardfläckigt golv. Låter faktiskt läckert! 😀

  • Charlotta Flinkenberg

   Haha… Ja, varför inte? Såg en leopardfläckig tapet igår med lite struktur och fick feeling 😉

   • Johanna

    Dessutom gillar idén om att måla taket. Att renovera ett våtrum är kostsamt men att måla om ett tak för att förändra, om man skulle tröttna på färgen man tidigare valt, så är det en billig och snabb lösning samtidigt som det kan ge ett helt nytt intryck. Varför inte tapetsera taket? Mönster i taket. I like it!

    • Charlotta Flinkenberg

     Jag var inne på att tapetsera taket först, men eftersom det inte är helt slätt utan brädor så hade det krävt lite för mycket grundarbete så jag släppte den idén i just det rummet. Men jag är verkligen förtjust i idén!

 • Annika E

  Självklart ska du måla taket rosa! Ska bli så kul att följa utvecklingen och se resultatet /A

  • Charlotta Flinkenberg

   Tack! Ja, det lutar åt rosa… Återkommer! /Charlotta

 • Catti

  Jag tycker också målade tak är fint men hade satsat på en annan kulör kanske grönblått som du visade bild på? Eller sobert grått – jättesnyggt! Låter ljuvligt med stort rum bara för kläder 🙂

  • Charlotta Flinkenberg

   Hej! Ja, det är helt otroligt lyxigt att kunna avsätta ett så stort rum bara för kläder. Jag funderade länge på just grått, faktiskt. Och grått är en färg som blir genomgående i övriga huset på flera ställen (kök, vissa golv, några rum osv). Men jag tänkte länge på vilken färg som skulle kännas glad i detta tak och som är mest jag. Och då blev det faktiskt ljust och sobert rosa! Om jag tröttnar går det ju förstås bra att måla över – och då blir det kanske grått =)

 • Kerstin

  Gulligt och ombonat! Men personligen hade jag nog valt detta till ett barnrum istället och låtit lilltösen fått rosa färg i taket. Kul att följa förvandlingen i alla rum! Lägg gärna upp fler före och efter bilder. Alltid intressant,

  • Charlotta Flinkenberg

   Vår dotter Elsa kommer att få pärlspont på en av väggarna i sitt rum och sedan en mer dämpad rosa färg på de övriga väggarna. Vi låter taket vara vitt denna gång i hennes rum, men man kan givetvis laborera med andra lösningar längre fram om det skulle vara så! Kul att du vill följa vår renovering och utvecklingen av husets rum. Jag lovar självklart att lägga upp före- och efterbilder, så fort vi har några sådana att visa upp… =)

 • Anna

  Jag hade valt guldfärgat tak!

  • Charlotta Flinkenberg

   Bra idé med guld! Jag tyckte mest att skillnaden mot det träfärgade taket just nu inte blev så pass stor rent färgmässigt. Och jag har alltid varit svag för rosa… Men älskar även guld! =)


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD