Annons


Så här vill jag sitta och skriva roman!

Romancrib

Förutom att blogga och baka så har jag faktiskt ett riktigt jobb också. Och det är att skriva böcker, föreläsa och driva mitt eget mediaföretag. Just nu var det dock länge sedan det blev några böcker skrivna, så det tänker jag ändra på. Jag har påbörjat en roman, men känner att inspirationen liksom tryter då inte omgivningen där jag skriver den är så glamourös. Jag ser framför mig hur harmoniskt och elegant det måste vara i Camilla Läckbergs skrivarlya, eller hemma hos Marian Keyes. Därför känns det viktigt att jag planerar för en vacker skrivarhörna i huset, där jag kan producera mina bestsellers!

Annons

Jag tänker mig något åt det guldfärgade/vita hållet med snirkliga detaljer, kanske lite fjädrar också. Det ska dofta gott och i en skål ska vit choklad finnas. Det vet ju alla att författare äter praliner? Givetvis behövs ju ny dator i guld till detta, för att inte förstöra färgdramaturgin (min nuvarande är tråkigt silverfärgad). Jag har visat detta förslag för min man och hans motreplik kom snabbt: ”Sluta snacka, skriv klart romanen och visa mig ett förskott/ett kontrakt från något förlag, så kan du sedan inreda det så där!”.

Han är så himla realistisk och tråkig. Men jag fortsätter att drömma om min romanhörna…

Skrivbord och fåtölj, Wohnzimmer. Ballerinaskor med teddyfoder för inomhusbruk, Flattered. MacBook, Apple. Bordslampa, Ellos. Kaffekopp, H&M Home. Rumsparfym, Diptyque. 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

  • Johanna

    Ska bli så intressant att följa ert renoverande och inredande. Gillar att din mans kommentarer får plats också. Hur ser planlösningen ut för ert hus? Är det många rum att fixa? Huset ser stort ut. 🙂

    • Charlotta Flinkenberg

      Hej Johanna, vad roligt att höra – välkommen till bloggen! Haha, ja, jag tänkte att det skulle bli mer realistiskt med makens input också. Vi håller inte alltid med varandra… Huset har 12 rum + källare. Tre våningsplan i övrigt (exklusive källare). Tredje våningsplanet har lite sneda tak här och där men är ändå fullgod takhöjd och inte klassat som vindsplan. Det är bland annat här mitt dressingroom ska ”bo”. Det är många rum att fixa, men vi ska inte göra om precis allt från början utan bo in oss lite först. Våning 1 och 2 kommer vi dock att lägga mycket krut på i början eftersom kök och badrum ligger här. /Charlotta


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD