Annons


Stolar, shabby chic, IKEA, målade furugolv

Tack för alla roliga frågor! Ska beta av svaren på dessa under dagen. Då kör vi:

Vilka är dina favoritbutiker för inredning? Vad tycker du om shabby chic-stilen? /Katrin

SVAR: Jag lär mig fortfarande mycket om inredning och hittar nya roliga ställen att shoppa på varje dag, men tar gärna emot fler tips av er läsare, för ni verkar ju ha mycket bättre koll än jag! I budgetväg så älskar jag Zara Home, har svårt att gå in där och lämna butiken tomhänt. Jag är också förtjust i onlineutbudet på Ellos, Jotex, InWhite4U och Wohnzimmer som har fantastiskt coola möbler och detaljer. Butiken Kristallkronan på Sveavägen i Stockholm köper vi mycket ifrån och så äääälskar jag som bekant Nacka Byggnadsvård. Jag går inte igång på svindyra butiker eller flotta auktionsverk och deras speglar i 20-tusenkronorsklassen. Jag tycker att det billiga utbudet som finns idag är så pass bra och vill man ha något gediget är det ju bara att ge sig ut på loppisjakt. Shabby chic-stilen har fått oförtjänt mycket skit tycker jag. Man får nästan skämmas för att säga att man gillar den. Men jag har kommit fram till att jag dras till det som kategoriseras just som shabby chic, så shoot me! Det jag däremot kan tycka blir lite overkill och patetiskt är när man krystar fram patina på möbler på ett uppenbart sätt eller då man klämmer in en massa budskap som Carpe Diem eller andra floskler och en massa änglar och sånt. Då känner jag att jag backar instinktivt och får en gullighets-överdos, ungefär som äta lite för mkt socker. Med shabby chic på MITT vis gillar jag!

Annons

Hej, vad tycker du om IKEA-möbler? Kan du inte skriva ut lite tydligare i blogginläggen vad möbler mm samt saker kommer ifrån, som tapeter osv. Blir mer informativt så! Tack =) /Anne-Lie

SVAR: Jag är uppvuxen med IKEA-möbler i alla olika boenden jag haft som ung och tycker det är fantastiskt att man kan inreda fint hemma på liten budget med deras utbud. Med det sagt så känner jag mig idag lite för ”gammal” för det där MDF-materialet. Alltså när man uppenbart märker att det är lite sämre kvalitet och inte trä rakt igenom. Men våra nyinköpta höj- och sänkbara skrivbord till kontoret är från IKEA och vi har flera saker därifrån hemma. Det jag tycker man kan göra med IKEA-möbler som känns lite ”same same” är att ge dem en personlig touch, alltså spraymåla med guld, dekorera på något vis, byta ut knoppar eller på annat sätt pimpa dem och få dom att se mer spännande ut. Och blir det fel är det ju inte hela världen eftersom de inte kostar så mkt. Jag ska bli bättre på att skriva ut vad saker kommer ifrån, tack för påminnelsen!

Det verkar som om ni har målat eller behandlat golven i huset, stämmer det? Vilken typ av golv var det från början? Tack för en trevlig blogg! /Agnes

SVAR: Det är genomgående furugolv i hela huset, alltså originalgolven från då huset byggdes, med undantag för ett fåtal rum där det av någon anledning har varit annan typ golv (plastmatta, betong mm). Furugolv är vackert men samtidigt ett ganska ”dålig” träslag rent hårdhetsmässigt, jämfört med ek. Vi hade dock inga ambitioner på att byta ut samtliga golv eftersom huset är på ca 500 kvm, hade kostat en förmögenhet. Så vi har helt enkelt behandlat golven istället, jag har bloggat om det här. Trappan och golvet på vinden (våning 3) har vi målat själva (eller ehrm… min man). Kul att du uppskattar bloggen!

Hur mycket kostade ert fina hus? /Bea

SVAR: Alldeles för mycket! Jag törs inte skriva ut hur mycket, för det retar ofta folk. Men egentligen way out of our budget. Men blir man förälskad i ett objekt så har man inget val… Vi lägger å andra sidan inte pengar på så mycket annat som resor, smycken, golf, märkeskläder eller har några dyra hobbies. Utan det som får kosta lite extra i vårt liv är boende, bil. Och god mat. Punkt slut.

Varifrån kommer kontorsstolen på bilden? 

SVAR: Den är ett riktigt fynd från VidaXL. Älskar våra kontorsstolar! Ville prompt ha vita. Säkert jätteopraktiskt (man kan exempelvis inte sitta med mörkblå jeans i dom för det färgar av sig), men sånt struntar jag i.

Hej! Tack för fin blogg. Läser alla dina tre bloggar med behållning. Nu till min fråga: Jag är på jakt efter stolar i den stilen som skymtar bakom konstverket du visade i inlägget efter detta. Stolen ifråga har en gul blomma på sitsen. Men själva stolen ser väldigt fin ut, var hittar man liknande? Har googlat som en tok, men antingen kostar de 6000 spänn styck eller så har de inte rätt gammaldags stil. Något tips? /Veronica

SVAR: Varmt tack för fina ord, Veronica! Tack för att du läser, gör mig väldigt glad ska du veta. Gällande stolen du undrar över så har vi två stycken likadana som vi har tagit över från husets förra ägare, som var väldigt kunniga gällande just antika möbler. Jag tror att du behöver leta efter såna här stolar på antikaffärer runt om i landet eller loppisar, och allt sådant läggs inte alltid ut online då denna typ av möbler är rätt poppis och går åt direkt. Det är i alla fall min erfarenhet. Man måste ha lite tur och tålamod helt enkelt. Just dessa två stolar hade vi faktiskt tänkt oss att sälja. Men vi har bara två stycken likadana. Om du är intresserad så kan du maila mig på [email protected]

Stol

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

  • Veronica

    Tack för stol-svaret! Du har säkert rätt i att det krävs att finna lyckan i en loppis/antikaffär. Era stolar var verkligen väldigt fina men tyvärr behöver vi sex stycken o sambon tycker inte som jag, att det är charmigt att blanda olika. Det gör det hela ännu klurigare, att hitta så många likadana… Nåja, förr eller senare. Imponerande att du tar dig tid att svara på alla frågor förresten!


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD