Annons


Trappmålning och bullbak

  
Maken målade trappan igår med grå färg. Blev väldigt stiligt! Vi tyckte det kändes onödigt (samt tidskrävande) att ge trappan samma behandling som golven men ville inte behålla den gamla färgen så därför blev det grått, samma färg som golven på plan 3. 

Annons

Under tiden har jag varit hemma med tre rastlösa barn, packat som en galning och helt irrationellt ställt mig och bakat kanelbullar. 

Här kommer mina tips på saftiga bullar: jag kör Kungsörnens grundrecept MEN använder 200 G smör istället för 150 gram. Och så häller jag i lite sirap (ca en msk). Är väldigt sparsam med mjölkmängden i första jäsningen, degen ska vara klibbig. Använder inte hela den rekommenderade mängden mjöl. Och sen sparar jag verkligen inte på krutet i fyllningen. Jag blandar rumstempererat smör med socker och mycket kanel som jag sedan stryker på den utkavlade degen. Jag vet att vissa först brer smör och sedan liksom siktar över socker och kanel, men då kan det bli torrt och inte blanda sig lika bra. 

  

LÄS OCKSÅ

(0)
(5)

Annons

 • Camilla

  Hej Charlotta, har precis hittat till din blogg via magasinet. Ser framemot att följa er inredningsresa 🙂 Vilken färg använder ni er av till trappan? Om nåt år behöver vi måla om vår vita trapp o grått ser ju toppen ut!
  Gott nytt år och lycka till med huset!
  Hälsningar Camilla

  • Charlotta Flinkenberg

   Hej Camilla och välkommen hit! =) Vi har använt oss av en grå golvfärg från Flügger och den har funkat toppen. Ska dubbelkolla exakta färgkoden om det är just denna nyans du är ute efter, annars har de ju en uppsjö av grå färger. Vi behöver dock måla ett varv till, nu var det lite brådis inför inflytt och allt, men ett lager till (minst) behövs, det har redan skavts av lite på något trappsteg… God fortsättning på dig och tack för att du läser! Varma hälsningar, Charlotta

   • Ann

    Hej Charlotta. Underbart hus ni har, otroligt avundsjuk. Undrar också över trappfärgen; hittade du färgkoden till den tro? Jättefin, vi vill ha samma i vår trapp.
    Lycka till med huset, jättekul blogg att läsa.

 • Gölin

  Hej, är väldigt nyfiken på vilken färgkod det är på trappan! Tacksam för svar, Gölin


Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD